Kiinteistötekniikan asiantuntija

Scandesco Energy Tech Oy pähkinänkuoressa

Tarjoamme asumisviihtyvyyttä lisääviä ja energiaa säästäviä moderneja ratkaisuja kiinteistöjen energiatalouden hallintaan.

Scandesco*, joka perustettiin vuonna 2015, suunnittelee ja toimittaa kiinteistötekniikan automaatioratkaisuja kerrostaloihin, kauppakeskuksiin, toimistotaloihin ja teollisuusrakennuksiin.

Scandescon toimittamat energiasaneeraukset tuovat asiakkaille raikkaan ja vedottoman sisäilman sekä merkittävät lämpöenergian säästöt.

Olemme innovaatiojohtaja kiinteistötekniikoissa, joiden avulla korkea asumisviihtyvyys ja lämpöenergian säästö toteutuvat ympäristöystävällisesti.

* Yrityksen entinen nimi oli ”Byro Energiatekniikka Oy”

Scandescon arvolupaus

Me toimittamme kiinteistöille automatisoituja energiaratkaisuja, jotka

 • Luovat asumisviihtyvyyttä ja parantavat huoneilmaa
 • Säästävät energiaa ja pienentävät lämmityskustannuksia
 • Vähentävät hiilijalanjälkeä ja parantavat ympäristöä
 • Automaattisesti sopeutuvat säähän ja asukkaiden toimiin

Otamme kokonaisvastuun ratkaisusta sekä tarjoamme huolto- ja säätötuen koko sopimusaikana.

Miksi Scandesco teknologia on syntynyt?

Scandesco teknologia ei ole syntynyt neronleimauksesta vaan on pikemminkin tulosta pitkäjänteisestä kehitystyöstä, jonka tarkoituksena on ollut ratkaista käytännöllisiä ongelmia ihan tavallisissa kiinteistöissä. Ratkaisuja on testattu laboratorioissa ja toteutettu nyt kiinteistöjen saneerauksissa erittäin hyvin tuloksin. Käytännön olosuhteissa testatut laitteet ja työmenetelmät ovat jalostuneet siis usean vuoden aikana.

Kari Saarinen, toimiessaan eurooppalaisen ikkunavalmistajan palveluksessa, sai tehtäväkseen ratkaista ilmanvaihdon ongelmia jotka syntyivät kun kerrostaloihin asennettiin uudet ikkunat. Asukkaat valittivat huonosta ilmanvaihdosta, vetoisuudesta, huurtuvista ikkunoista sekä kylmistä tai liian lämpimistä asunnoista. Ikkunatoimittajalle ongelma oli hankala koska asiakkaat yhdistivät ongelmat uusiin ikkunoihin, mikä liiketaloudellisesti oli tietysti hyvin ongelmallinen asia. Kari palkattiin ratkomaan näitä ongelmia.

Karin tehtäväksi tuli siis suunnitella ja kehittää laitteita, jotka ratkovat yllä olevat ongelmat ikkunaremontin jälkeen. Kari kehitti siis työmenetelmiä ja laitteita, jotka tulivatkin tuotantoon. Samaan aikaan konsulttiyritys Motiva alkoi mittaamaan tuloksia myös energiansäästön kannalta. Tulokset olivat rohkaisevia, kun kävi ilmi että oikea ilmanvaihdon saneeraus ei pelkästään tuottanut paremman sisäilman eri huoneistoissa, vaan toi myös lämpöenergian säästön, joka tutkimuksissa oli keskimäärin noin 15% vuodessa, parhaimmissa tapauksissa jopa 20% vuodessa.

Kun tulokset olivat erittäin positiivisia ja ilmanvaihdon kehitystyön tuloksia alettiin soveltaa kaupallisesti, Karin mielenkiinto suuntautui yhä enemmän lämmöntalteenottoon – ikään kuin luonnollisena seuraavana askeleena.

Tässä vaiheessa Kari perusti oman yrityksen (Scandesco Energy Tech Oy:n, edellinen nimi Byro Energiatekniikka Oy) yhdessä kiinteistöalan ammattilaisen Hannu Lemisen.

Yhteistyö ja tuotekehitys keskittyi nyt lämmöntaiteenottoon erityisesti poistoilmailmanvaihdolla varustetuissa vanhemmissa kiinteistöissä sekä energialaskentaan. Kysymyksenasettelu oli muuttunut. Kari alkoi ratkoa uusia kiinteistönomistajille tyypillisiä kysymyksiä: Voidaanko kiinteistön lämmityskustannuksissa säästää niin että seuraavat ehdot täyttyvät:

 1. Kiinteistön lämmöntalteenotto ei saa tuhlata energiaa, eikä huonontaa ilmanvaihtoa
 2. Kaikki asukkaat saavat tasaisen ilmanvaihdon ja lämmityksen
 3. Lämmitysenergian säästö tulee merkittäväksi, mikä on myös kyettävä mittaamaan
 4. Lämmöntalteenotto voidaan asentaa 2-6 viikossa standardimenetelmillä
 5. Lämmöntalteenottoratkaisut voidaan asentaa periaatteessa kaikkiin poistoilmailmanvaihdolla varustettuihin kiinteistöihin.
 6. Koko järjestelmän ohjaus täytyy voida automatisoida
 7. Koko järjestelmää – mukaan lukien ilmanvaihto, lämmitys ja lämmöntalteenotto – täytyy voida etäohjata ja etävalvoa luotettavasti
 8. Kiinteistöinvestointi ei ole kohtuuton tai yliampuva – toisin sanoen investoinnin takaisinmaksuaika jää lyhyeksi.
 9. Kiinteistöt eivät tarvitse uusia viranomaislupia

Teknisten kysymysten lisäksi haasteena oli luoda eri valmistajista riippumaton laskentamenetelmä, joka on luotettava, soveltuu erilaisille kiinteistöille, ottaa huomioon eri vuodenajat – ja jonka perusteella kiinteistönomistajat voivat tehdä investointipäätöksiä realistisin perustein. Scandescon näkökulmasta kyse on siis uskottavuudesta – me seisomme laskentamallin ja toimittamiemme kiinteistöratkaisujen takana. Asiakas saa juuri sen mitä olemme luvanneet.

Vuoden 2017 aikana Scandesco on tuonut markkinoille nämä ehdot täyttävät ratkaisut kiinteistöjen ilmanvaihdon parantamiseksi ja lämpöenergian säästämiseksi.

Otamme täyden vastuun laitteiden ja ratkaisujen toimivuudesta.

Kohteemme

 • Kerrostalot
 • Teollisuuskiinteistöt
 • Toimistorakennukset
 • Kauppakeskukset