Arkisto

Minkälainen on reZERO lämmöntalteenotto ja miten se poikkeaa markkinoilla olevista järjestelmistä?

reZERO on korkean hyötysuhteen lämmöntalteenottoratkaisu joka on tehokkaampi kuin perinteiset lämmöntaiteenottojärjestelmät. Järjestelmä ottaa lämmön talteen sisäilmasta ja tuottaa myös lisäenergiaa ulkoilmasta innovatiivisella kiertoilmatekniikalla. Järjestelmä on kokonaisuus, joka parantaa asumisviihtyvyyttä, säästää lämmitysenergiaa ja on helppo käyttää. Toimitettuun ratkaisuun kuuluu seuraavat osiot: aina ilmanvaihdon uusiminen ja automatisointi, lämmitysjärjestelmän tasapainotus, lämmöntaiteenotto etäyhteys mobiiliverkon kautta ohjauskeskus, jolla ohjataan ilmanvaihtoa, […]

Lue lisää

Minkälaisiin kiinteistöihin lämmöntalteenotto soveltuu?

Kiinteistössä on oltava vesikiertoinen lämmönjako ja koneellinen poistoilmanvaihto. Myös rakennuksen tiiviys ja hallittu korvausilman saanti ovat tärkeitä. Teemme kohdekohtaisen energialaskelman, jonka perusteella tilaajan on helpompi arvioida kiinteistön energiansäästöpotentiaalia ja mahdollisen investoinnin kannattavuutta. Pystymme tarjoamaan lämmöntaiteenottoratkaisua kerrostaloihin, teollisuuskiinteistöihin, kauppakeskuksiin sekä konttorirakennuksiin, sillä järjestelmämme sopivat hyvin erikokoisiin rakennuksiin riippumatta rakennuksen käyttötarkoituksesta.

Lue lisää

Mitä tietoja tarvitsette energialaskentaan ja tarjoukseen?

Tarvitsemme kiinteistön perustiedot kuten julkisivu- ja pohjakuvat, iv-kattokuvat, tiedot lämmitysjärjestelmästä sekä tehdyistä remonteista. Lisäksi tarvitsemme kulutustiedot useammalta vuodelta, ostetun energian hinnat jne. Ota yhteyttä Scandesco:n myyntiin jotta keskustelu kiinteistön tarpeista voidaan aloittaa. Me käymme myös aina paikan päällä ennen lopullisen energialaskennan ja tarjouksen tekemistä.

Lue lisää

Millainen vastuu teillä on järjestelmän toimivuudesta?

Tarjoamme aina kokonaisratkaisun, joka sisältää energialaskennan, suunnittelun ja valitun ratkaisun toteutuksen. Vastaamme järjestelmän toimivuudesta. Meillä on etäyhteys kohteeseen sovitun ajan, minimi 1 vuosi sisältyy kokonaisuuteen. Pystymme tekemään tarvittaessa muutoksia ja vastaanottamaan hälytykset, etäyhteyden kautta. Ohjauskeskus ohjaa sekä ilmanvaihtoa että lämmitysjärjestelmää yhteensopivina komponentteina. Samaan ohjausjärjestelmään voidaan liittää myös muut kiinteistöautomatiikat. Tarjoamme myös huoltosopimuksen, jonka mukaan Scandesco […]

Lue lisää

Miten energiayhtiöt suhtautuvat lämmöntalteenottoon?

Energiayhtiö kannattaa ottaa keskusteluun mukaan jo suunnitteluvaiheessa. Silloin he osaavat kertoa mitä vaatimuksia kaukolämpötekniikalla on kiinteistön lämmityksessä. Energiayhtiöt suhtautuvat energiansäästöön positiivisesti, kun ratkaisut ovat määräysten mukaan toteutettuja.

Lue lisää

Miten voi vertailla kilpailevien lämmön talteenottojärjestelmien säästölaskelmia?

Tämä on vaikeaa, koska laskelmien olettamukset ovat usein hyvin erilaisia. Alla on esimerkkejä laskentavirheistä, jotka tuottavat vääriä tuloksia ja erheellistä tietoa päätöksentekoon. Ylisuuret ilmanvaihtokertoimet, a. mikä johtaa vetoisiin huoneistoihin ja tarpeettoman korkeaan lämpöenergian kulutukseen Lämmön talteenottojärjestelmän epärealistinen hyötysuhde, a. aliarvioi lämmön talteenottojärjestelmän sähköenergian kulutuksen b. yliarvioi järjestelmän kyvyn tuottaa energiaa sisäilmasta Lämmöntarpeen vaihtelun huomioitta jättäminen eri […]

Lue lisää

Paljonko on järjestelmän asennusaika?

Määritämme suunnitteluvaiheessa asennusaikataulun. Järjestelmän asennus kestää yleensä 2-6 viikkoa, riippuen kohteen koosta ja tilatuista töistä. Asennustyö ei juurikaan vaikuta asumiseen: vesi- ja lämpökatkot ovat kerrallaan vain muutaman tunnin mittaisia Huoneistoissa käydään ilmanvaihdon puhdistus ja säätötyön sekä patteriverkoston tasapainotuksen aikana.

Lue lisää

Miten pitkä käyttöikä järjestelmällä on?

Oikea suunnittelu ja laitteiston mitoitus vaikuttavat laitteiston käyttöikään. Käytämme automatiikassa teollisuuskäyttöön suunniteltuja komponentteja, joiden laskennallinen käyttöikä on tyypillisesti 20 v. lämpöpumppujen kompressorien arvioitu käyttöikä on noin 15 vuotta. Scandesco:n toimittamat järjestelmät ovat päivitettävissä. Kun tekniikka ja ratkaisut kehittyvät hyvä perusratkaisu voidaan modernisoida vastaavasti.

Lue lisää